Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


  

A legtöbb férfi ...      

 

...nem azért birtokol,

... nem azért tart rabságban egy nőt mert szereti látni a szenvedését. A legtöbb hím, azért próbálja elnyomni a párját, vagy épp azért választ életképtelen nőt társának mert mellette férfinak érezheti magát.

De a NŐ lényével, csak azzal, hogy létezik boldogságot adhat a Férfinak, minden szándék és akarat nélkül. Csak azzal, hogy létezik

S ez igaz fordítva is: egy Férfi boldogságot adhat a Nőnek minden szándék és akarat nélkül. Csak azzal, hogy létezik.

Azzal, hogy a nő a saját boldogságának a terhét a férfi vállára tette, megásta mindkettejük sírját

Mert hát azzal, hogy a férfi elfogadta a feladatának a nő boldoggá tételét, kiszolgáltatta önmagátta a női-érzelmek kényének-kedvének.

A nő pedig azért roppan bele ebbe a helyzetbe, mert azáltal, hogy a férfitól várja a boldogságot, kiengedi kezéből élete irányítását."

(részlet "Mit keresett Isten a hálószobában" c könyvből.....)


"Nem hiszem, hogy cinikus lennék. Hiszek abban, hogy a kemény munka, az intelligencia, a hűség, az eredeti gondolkozás - jó dolgok.
Számít, hogy meg tudod csinálni a dolgokat, és ha jól, az még többet

A gond csupán az, hogy bárhol légy, naponta győződhetsz meg arról, hogy sokan emelkednek a rakéta sebességével, akik nem dolgoznak keményebben, mint te, nem intelligensebbek nálad, nem is hűségesebbek, és híján vannak minden eredeti gondolatnak

 Az igazság az - és jobb ha nem próbálod megszépíteni a dolgokat -, hogy ezek közül nem kevesen kifejezetten disznók, útszéli alakok! Fontos ezért tudomásul vennünk, hogy a valóságban az erény nem mindig nyeri el a jutalmát.

Ez persze nem azt jelenti, hogy bárkit is alantas praktikákra buzdítanék, de jó, ha nyitva tartod a szemed, hogy lásd, mit

tesznek körülötted mások  - gyakran a te számládra, ha nem figyelsz oda."

Korda, Michael (1933-), amerikai író


"Az összetett személyiségem

miatt óvok mindenkit - aki megtiszteli a magazinomat olvasásával, - hogy csak az itt látható képeim és írásaim (amelyek részben plagizáltak) alapján mondjon véleményt, akár csak döntsön szimpátiáról, antipátiáról... , - sokkalta mélyebb tartalmat hordoz...!!! "
Remélem, hogy a megbocsájtás mindannyiunk erénye, és tudjuk, akarjuk is gyakorolni.....

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ismeretlen

(névtelen, 2008.04.24 21:49)

Én feleségemmel nehéz hónapokon vagyunk túl. Útkeresés közben ugyanazt a sort olvastuk el majdnem legelöszörre, teljesen függetlenül egymástól.
A mondanivalója igen sok, mivel tudjuk hogy nincsenek véletlenek. Hála az oldalnak, hogy van. Már ezért megérte létrehozni !